ZAKŁAD PRZETWÓRSTWA  RYBNEGO

Filety śledziowe a'la matias

 

Filet śledziowy bez skóry, lekko solony; w zalewie dojrzewającej (m.in. woda, ocet i sól)

Opakowanie

i waga netto

waga netto po

odsączeniu

Ilość

wiader

na warstwie

Ilość

wiader

na palecie

wiaderko

3,5 kg

2,5 kg

24

144

wiaderko

5,5 kg

4 kg

20

100

wiadro

10 kg

8 kg

11

55

Filety śledziowe a'la matias

w oleju

 

Filet śledziowy bez skóry, lekko solony; w oleju rzepakowym.

Opakowanie

i waga netto

waga netto po

odsączeniu

Ilość

wiader

na warstwie

Ilość

wiader

na palecie

wiaderko

3,2 kg

2,5 kg

24

144

wiaderko

5,3 kg

4 kg

19

100

Filety śledziowe w aromacie buraczkowym

 

Filet śledziowy bez skóry, lekko solony, moczony w aromacie

z czerwonego buraka; w oleju rzepakowym.

Opakowanie

i waga netto

waga netto po

odsączeniu

Ilość

wiader

na warstwie

Ilość

wiader

na palecie

wiaderko

3,2 kg

2,5 kg

24

144

wiaderko

5,3 kg

4 kg

19

100

Filety śledziowe po staropolsku

 

Filet śledziowy bez skóry, lekko solony, z dodatkiem cebuli, czarnego pieprzu młotkowanego i przyprawy Santa Fe;

w oleju rzepakowym.

Opakowanie

i waga netto

waga netto po

odsączeniu

Ilość

wiader

na warstwie

Ilość

wiader

na palecie

wiaderko

3,2 kg

2,5 kg

24

144

Filety śledziowe po lwowsku

 

Filet śledziowy bez skóry, lekko solony, z dodatkiem czosnku

i majeranku; w oleju rzepakowym

Opakowanie

i waga netto

waga netto po

odsączeniu

Ilość

wiader

na warstwie

Ilość

wiader

na palecie

wiaderko

3,2 kg

2,5 kg

24

144

Filety śledziowe w oleju

z bruschettą

 

Filet śledziowy bez skóry, lekko solony, z dodatkiem suszonych pomidorów, selera i czosnku; w oleju rzepakowym

Opakowanie

i waga netto

waga netto po

odsączeniu

Ilość

wiader

na warstwie

Ilość

wiader

na palecie

wiaderko

3,2 kg

2,5 kg

24

144

wiaderko

5,3 kg

4 kg

19

100

Śledź solony bez głowy

 

Śledzie duże (ok 300 gram/sztuka), bez głowy. z mleczem lub ikrą; solone naturalnie, w roztworze z soli. Produkt z długą tradycją.

Opakowanie

i waga netto

waga netto po

odsączeniu

Ilość

wiader

na warstwie

Ilość

wiader

na palecie

wiaderko

3,5 kg

2,5 kg

24

144

wiaderko

5,5 kg

4 kg

20

100

wiadro

10 kg

8 kg

11

55

Makrela na grilla

 

Makrela odgłowiona i wypatroszona, obtoczona gęstą marynatą

na bazie oleju rzepakowego i aromatycznych przypraw.

Pakowana pojedynczo w workach próżniowych (vacuum)

Opakowanie

i waga netto

 

ilość kartonów

na warstwie

ilość kartonów

na palecie

worek próżniowy (vacuum)

= 1 sztuka

9 (karton 5-7 kg)

63